Jdi na obsah Jdi na menu
 


Benátky

14. 8. 2013

 Vyrazili jsme před čtvrtou odpoledne, autobus jedoucí 10 minut přes most, spojující Benátky s pevninou, staví hned před kempem. 

Uvítalo nás překrásné historické město, stojící celé na vodě a pověstné svými úzkými uličkami a stovkami mostů a mostků, přes které lze dojít mimo jiné i k hlavním památkám jako je most Rialto nebo bazilika sv. Marka a přilehlé náměstí. K vidění je ale v Benátkách spoustu dalších zajímavostí, v podstatě na každém kroku. 

Také se v Benátkách výborně bloudí, což jsme si vyzkoušeli na vlastní kůži - vyznat se ve spleti uliček, kanálů, průplavů a mostů, není vůbec žádná sranda, zvláště po setmění, po celoodpoledním chození jsme už začínali mít dost slepých uliček, vedoucích jen k molu na vodě nebo úplně jiným směrem, než jsme chtěli jít. 

Znaveni jsme si už po setmění dali na jednom náměstíčku výbornou pizzu a vyrazili směrem k autobusovému nádraží. 

O překvapení na závěr se postaral Adam, který vběhnul do prvního autobusu, co zrovna odjížděl, se slovy: "to tam taky jede"...Přes ujišťování za běhu, že tenhle autobus do kempu nejede, si trval na svém, že to četl v info materiálech a že je to ok...

Ihned po zavření dveří busu a jeho rozjetí se ozvalo nenápadné "no jo, už to vidím, asi jsem se splet..."

Nakonec jsme na druhé zastávce vystoupili a zjistili jsme, že vůbec nevíme, kde jsme...

Naštěstí to spravilo 10 Euro, zaplacené taxikáři, který poblíž flirtoval s pohlednou slečnou, ale jako profík hned ukončil flirtování a odvezl nás do naštěstí nedalekého kempu... :-)

Zítra máme v plánu přesun na Plitvická jezera, nejspíš se cestou stavíme i někde u moře na koupačku :-)

Tak pokud najdeme někde na cestě připojení na internet, zase dáme vědět....:-)