Jdi na obsah Jdi na menu
 


Alpy - Dachstein

12. 8. 2013

 Z Vyššího Brodu jsme vyrazili lehce po deváté ráno a po 20 minutách jsme už byli v Rakousku. Přes Linz jsme nabrali směr Salzburg a poté odbočili na Hallstat, kde jsme se před 13h. naobědvali u krásného alpského jezera. 

Dojeli jsme na parkoviště pod lanovkou, kterou jsme se chtěli nechat vyvést nad 2000 metrů nad moře. Parkoviště bylo úplně přecpané a manévrovat s naším domem na kolech mezi zaparkovanými auty a trefit se do nějakého uvolněného místa byla pořádná zkouška řidičského umění. Nakonec se ale vše bez úhony podařilo, zaparkovali jsme a vyjeli lanovkou nejdříve k Ledové a Mamutí jeskyni. Zjistili jsme ale, že už je docela pozdě, abychom zvládli i prohlídku jeskyní, tak jsme se vydali druhou lanovkou na vrchol Kripenstein, odkud je nádherný výhled na okolní hory i jezero v údolí. Menší procházkou jsme došli na známou vyhlídku 5 fingers ( takových 5 ocelových prstů, vybíhající nad propast ). Na některých místech u cesty byl ještě sníh, na protějším vrcholu Dachsteinu je vidět bílá masa ledovce. Přes cestu nám přeběhl paraglidista a skočil z kopce, za chvilku už se vznášel nad jezerem. 

Teď sedíme zpátky v autě na parkovišti u lanovky a píšeme tyto zážitky a nahráváme fotky - je to docela legrace, nad námi skalní štíty, kolem hluboké lesy a běží tady zdarma bezdrátový internet :-)

Za chvilku vyrazíme zpátky k jezeru, kde si na břehu vychutnáme něco dobrého k večeři a potom vyrazíme směrem k italským hranicím. Přespíme asi někde na odpočívadle, abychom to zítra do Benátek měli už jen kousek....

Pár fotek z dneška je opět ve fotoalbu...