Jdi na obsah Jdi na menu
 


Odjezd z Prahy

11. 8. 2013

Z Prahy jsme vyjeli kolem půl třetí, první zastávku jsme si naplánovali ve Vyšším Brodě, odkud jsme chtěli sjet na lodi kousek Vltavy do Rožmberka nad Vltavou. 

Cesta byla úplně v pohodě, Adam nám pouštěl přes aparaturu v autě Damiana Marleyho, tak to docela ubíhalo, jediný problém nastal kousek před Vyšším Brodem, kdy jsme dojeli k viaduktu, který byl jen 3m vysoký - raději jsme se rozhodli pro malou objížďku, nebyli jsme si jistí, jestli bychom to podjeli. 

Ve Vyšším Brodě jsme asi v 18h nafoukli loď a vyrazili na plavbu. Na prvním jezu nám trochu nateklo do lodi, ale nevykoupali jsme se úplně a pokračovali přes další jez a po téměř prázdné řece k Rožmberku. Začalo se už pomalu stmívat, když se před námi objevil osvětlený hrad Rožmberk. Pod hradem jsme vystoupili z lodi, převlékli se v autě do suchého a popojeli zpátky do Vyššího Brodu, kde jsme zaparkovali na prázdném parkovišti pod klášterem hned u řeky. 

Tady přespíme a ráno vyrazíme směrem Rakousko - do Alp k Dachsteinu. Fotky z dnešního dne můžete vidět ve fotoalbu. 

Zítra asi nebudeme mít přístup k internetu, mobilní asi nebude v zahraničí fungovat. budeme muset počkat až na nějaké WIFI, které bude pravděpodobně dostupné až v kempu v Benátkách. Další příspěvek tedy asi napíšeme až v úterý...